Kalender

Vorige maand September 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:51441

“De BIL komt op bezoek.” Wat een rare zin! Hier wisten de leerlingen van de tweede en derde graad even geen raad mee. Gelukkig kon An, onze workshop-begeleidster en lid van de BIL (Belgische Improvisatie Liga), duidelijkheid scheppen. Vandaag zouden we samen gaan improviseren, een beetje toneel spelen, maar zonder tekst en met heel veel fantasie. Dat zagen we wel zitten!

BIL

We begonnen met een opwarming. Op deze manier leerde An alvast wat namen van de kinderen kennen, maar viel ook de verlegenheid wat weg. En de bezorgdheid: improviseren klinkt moeilijker dan het is! Zelfs de anderstalige kinderen deden enthousiast mee, want voor veel oefeningen was er geen of weinig taal nodig. Er werd ook meteen duidelijk dat een aantal kinderen open bloeiden en zich van een heel andere kant lieten zien!

Dan begon het echte werk. Er werd gespeeld met emoties, er werden standbeelden gemaakt, er werden verrassende deuren geopend, er werden personages gecreëerd, … Kortom het talent kwam al snel bovendrijven en kwam soms uit onverwachte hoek. Het geluk en enthousiasme verwarmde de ruimte en werkten zo aanstekelijk dat ook de juffen zich snel lieten meeslepen in het spel. Er heerste een open sfeer met een enorm gevoel van samenhorigheid. Er kwamen bovendien heel wat sociale vaardigheden aan bod en er werd fijn samengewerkt. De leerlingen motiveerden elkaar en moedigden elkaar aan. Als er gelachen werd, was het om de grappige en creatieve uitspattingen. Het feit dat je bij impro geen fouten kan maken, zorgde voor een aangename en veilige sfeer in de groep.

Om af te sluiten bouwden alle kinderen samen een gigantische draaiende machine en die maakte… precies wat zij verzonnen hadden. Nu we de smaak te pakken hebben, kriebelt het om meer met de kinderen aan het improviseren te gaan!

Terug

Nieuws

Eerste schooldag!

Maandag 3 september was een grote mijlpaal voor de kleinsten onder ons. Voor heel wat peutertjes was dit de allereerste schooldag... De leerlingen van het eerste leerjaar werden door de erehaag van andere leerlingen opgewacht om samen met hun juf naar "de grote klas" te gaan.

Lees meer...

Duik eens in een poel 2018

Op donderdag 24 mei brachten onze leerlingen van het derde leerjaar een bezoek aan het natuurdomein in Kiewit. Ze gingen er aan de slag in de poel. Eerst kregen ze uitleg en opdrachten van de gids.

Lees meer...

Naschoolse sport

En of dat Lyceum een sportieve school is! 

Leerlingen van alle graden kunnen zich inschrijven om na de schooluren aan sport te doen. Tijdens deze les maken ze kennis met verschillende soorten sport. 
Afgelopen les stonden de kernwoorden ‘klimmen en klauteren’ centraal. 
De klimuur hebben de kinderen al vaker kunnen bewonderen tijdens de regulieren turnlessen, maar vandaag mochten ze deze uitproberen.
“Dit heb ik altijd al eens willen proberen.” vertelde Olga. 
Wist je dat zelfs het schoolfeest sportief wordt ingekleed?
Duivels Lyceum laat je proeven van alle facetten van sport. De supporters, de sporters en de accommodatie er rond. Plezier voor groot en klein. Maar ssst! We verklappen nog niets. 
Kom 22 juni kijken en ervaar sport op een unieke manier! Tot dan!

Kasteelklassen 2018

Maandag, 7mei, om half 10 vertrok de bus richting Ny. Daar kwamen we tegen 11 uur aan. Bieke, de gastvrouw verwelkomt ons. Eerst gingen we onze bedden opmaken. Voor de meeste onder ons was het de eerste keer dat we zelf ons bedje moesten maken. Dan was het tijd om ons lunchpakket te verorberen.

Lees meer...

Kamperen is een feest!

Maandag 7 mei gaven we het startschot aan onze nieuwe projectweek : camping Lyceetje.

We begonnen de ochtend met een groet aan de vlag en schudden vervolgens de beentjes los tijdens onze ochtendgymnastiek.

Lees meer...

Bosklassen 2018

Onze jaarlijkse GWP ging dit jaar richting de Ardennen. De leerlingen keken er al lang naar uit, woensdagochtend 25 april was het dan eindelijk zover!

Lees meer...

Hoogbezoek in het tweede leerjaar!

In de gangen werd al gefluisterd dat het neefje van de paashaas op bezoek zou komen...

Lees meer...

Zintuigen testen

Jawel hoor, onze leerlingen hebben ze nog alle vijf: de zintuigen natuurlijk. En die hebben ze vandaag grondig op de proef gesteld tijdens de leerwandeling in het mooie domein van Kiewit.

Lees meer...

Kleuters K3 bouwen met Lego aan hun toekomst!

LEGO® Education heeft een uitgebreid aanbod voor kleuters. Dankzij een samenwerking tussen onze school en PXL konden de oudste kleuters deelnemen aan de klasworkshop «LEGO® Education STEAM Park».

Lees meer...

Kleuters vieren carnaval!

Afgelopen vrijdag werd er door onze kleuters carnaval gevierd. Ze hadden alvast hun mooiste en gekste kleren aangetrokken.

Lees meer...

Derde graad BS Lyceum krijgt spinnenbezoek

Vorige maandag kwam iemand van Natuur & Wetenschap op bezoek met zijn vogelspinnen en de leerlingen zouden zo’n spin op hun hand mogen houden… Wie zou het durven… en wie niet?

Lees meer...

Week van de vrijwilliger

Naar aanleiding van de week van de vrijwilliger wil het hele team en de meer dan 200 leerlingen van onze basisschool meester Ivo bedanken voor zijn werk.

Lees meer...

Het 4de leerjaar op bezoek in het provinciehuis.

Op 9 februari namen de leerlingen van het vierde leerjaar de lijnbus naar het provinciehuis. 
Daar gingen ze op ontdekking door de provincie Limburg via een leerrijke en interactieve rondleiding. 
Lees meer...

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.