Kalender

Vorige maand Februari 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:45057

“De BIL komt op bezoek.” Wat een rare zin! Hier wisten de leerlingen van de tweede en derde graad even geen raad mee. Gelukkig kon An, onze workshop-begeleidster en lid van de BIL (Belgische Improvisatie Liga), duidelijkheid scheppen. Vandaag zouden we samen gaan improviseren, een beetje toneel spelen, maar zonder tekst en met heel veel fantasie. Dat zagen we wel zitten!

BIL

We begonnen met een opwarming. Op deze manier leerde An alvast wat namen van de kinderen kennen, maar viel ook de verlegenheid wat weg. En de bezorgdheid: improviseren klinkt moeilijker dan het is! Zelfs de anderstalige kinderen deden enthousiast mee, want voor veel oefeningen was er geen of weinig taal nodig. Er werd ook meteen duidelijk dat een aantal kinderen open bloeiden en zich van een heel andere kant lieten zien!

Dan begon het echte werk. Er werd gespeeld met emoties, er werden standbeelden gemaakt, er werden verrassende deuren geopend, er werden personages gecreëerd, … Kortom het talent kwam al snel bovendrijven en kwam soms uit onverwachte hoek. Het geluk en enthousiasme verwarmde de ruimte en werkten zo aanstekelijk dat ook de juffen zich snel lieten meeslepen in het spel. Er heerste een open sfeer met een enorm gevoel van samenhorigheid. Er kwamen bovendien heel wat sociale vaardigheden aan bod en er werd fijn samengewerkt. De leerlingen motiveerden elkaar en moedigden elkaar aan. Als er gelachen werd, was het om de grappige en creatieve uitspattingen. Het feit dat je bij impro geen fouten kan maken, zorgde voor een aangename en veilige sfeer in de groep.

Om af te sluiten bouwden alle kinderen samen een gigantische draaiende machine en die maakte… precies wat zij verzonnen hadden. Nu we de smaak te pakken hebben, kriebelt het om meer met de kinderen aan het improviseren te gaan!

Terug

Nieuws

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.