Kalender

Vorige maand September 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:51441

Voor de GWP gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor het eerst met de trein richting Blankenberge… Dankzij Vanessa, lid van het oudercomité, geraakten onze koffers vlot op de eindbestemming en moesten wij er niet zelf mee sleuren. De weergoden waren ons alvast blijgezind.

Voor we in de Blankenberge aanmeerden, maakten we een tussenstop in het historische Brugge. We picknickten in het Minnewaterpark onder een stralende zon, nadien wandelden we door de smalle straatjes van het mooie Brugge. We maakten enkele tussenstops aan het Begijnhof, het Belfort, Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk,… Onderweg zagen we ook  een authentieke kantklosster aan het werk en werden we begroet door het standbeeld van Guido Gezelle. Nadien ging de reis verder richting kust.

blankenberge

Aangekomen in Blankenberge wandelden we via de dijk en door de duinen om uiteindelijk aan te komen aan ons mooie verblijf. De kinderen mochten naar de kamers – spannend - waar ze konden douchen, hun bed klaarmaken voor de nacht of gewoon wat konden rusten. Na het avondeten wandelden we naar het strand waar we konden genieten van een zalige zonsondergang.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt maakten we ons klaar voor een daguitstap naar Sealife. In de voormiddag kregen we enkele presentaties voorgeschoteld waardoor we al meer te weten kwamen over zeehonden, zeeleeuwen, otters, schildpadden, … Gedurende de namiddag kregen de kinderen de tijd om alles op eigen tempo te gaan bekijken en bestuderen. Na het bezoek aan Sealife sloten onze directeur en de zorgcoördinator aan voor een leerrijke strandexploratie. De kinderen vonden allerlei schelpen, krabben, visjes en verschillende wieren. Dit was een toffe ervaring voor de kinderen: “We hadden niet gedacht dat we dat allemaal zouden vinden!” Als sportieve school sloten we de avond af met sport en spel: fitness, voetbal, schommel, klimmen en klauteren, Vikking Kub of toch rustig wat nagenieten van de dagen.

Alweer tijd voor de laatste dag. Na het ontbijt hielpen we onze bagage inladen in de bestelwagen van mama Vanessa, die onze reis weer wat lichter maakte.  In het Belle Epoque Museum kregen we uitleg van enkele gepassioneerde gidsen. Als trotse inwoners loodsten zij ons door de geschiedenis van hun Blankenberge. Met een goed gevulde maag ging onze wandeling over de pier naar de Storms-expo. Hier werden we meegenomen in de wereld van stormen en tornado’s. De kinderen konden ondervinden hoe het voelde in een storm (tot 126km/u) dankzij de stormcabines. Jill Peeters nam ons mee op avontuur tijdens de jacht op tornado’s. Hier werd ook verwezen naar de storm die tijdens Pukkelpop (2011) over Kiewit raasde.

Tijd om naar huis te gaan, moe maar voldaan. De trein bracht ons via een overstap in Brussel weer veilig en wel naar Hasselt, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten. Zij keken uit naar de verhalen van hun reizigers. We blikken terug naar een geslaagde zeeklassen-editie!

Foto's van onze reis kan je vinden in de fotogalerij.

Terug

Nieuws

Eerste schooldag!

Maandag 3 september was een grote mijlpaal voor de kleinsten onder ons. Voor heel wat peutertjes was dit de allereerste schooldag... De leerlingen van het eerste leerjaar werden door de erehaag van andere leerlingen opgewacht om samen met hun juf naar "de grote klas" te gaan.

Lees meer...

Duik eens in een poel 2018

Op donderdag 24 mei brachten onze leerlingen van het derde leerjaar een bezoek aan het natuurdomein in Kiewit. Ze gingen er aan de slag in de poel. Eerst kregen ze uitleg en opdrachten van de gids.

Lees meer...

Naschoolse sport

En of dat Lyceum een sportieve school is! 

Leerlingen van alle graden kunnen zich inschrijven om na de schooluren aan sport te doen. Tijdens deze les maken ze kennis met verschillende soorten sport. 
Afgelopen les stonden de kernwoorden ‘klimmen en klauteren’ centraal. 
De klimuur hebben de kinderen al vaker kunnen bewonderen tijdens de regulieren turnlessen, maar vandaag mochten ze deze uitproberen.
“Dit heb ik altijd al eens willen proberen.” vertelde Olga. 
Wist je dat zelfs het schoolfeest sportief wordt ingekleed?
Duivels Lyceum laat je proeven van alle facetten van sport. De supporters, de sporters en de accommodatie er rond. Plezier voor groot en klein. Maar ssst! We verklappen nog niets. 
Kom 22 juni kijken en ervaar sport op een unieke manier! Tot dan!

Kasteelklassen 2018

Maandag, 7mei, om half 10 vertrok de bus richting Ny. Daar kwamen we tegen 11 uur aan. Bieke, de gastvrouw verwelkomt ons. Eerst gingen we onze bedden opmaken. Voor de meeste onder ons was het de eerste keer dat we zelf ons bedje moesten maken. Dan was het tijd om ons lunchpakket te verorberen.

Lees meer...

Kamperen is een feest!

Maandag 7 mei gaven we het startschot aan onze nieuwe projectweek : camping Lyceetje.

We begonnen de ochtend met een groet aan de vlag en schudden vervolgens de beentjes los tijdens onze ochtendgymnastiek.

Lees meer...

Bosklassen 2018

Onze jaarlijkse GWP ging dit jaar richting de Ardennen. De leerlingen keken er al lang naar uit, woensdagochtend 25 april was het dan eindelijk zover!

Lees meer...

Hoogbezoek in het tweede leerjaar!

In de gangen werd al gefluisterd dat het neefje van de paashaas op bezoek zou komen...

Lees meer...

Zintuigen testen

Jawel hoor, onze leerlingen hebben ze nog alle vijf: de zintuigen natuurlijk. En die hebben ze vandaag grondig op de proef gesteld tijdens de leerwandeling in het mooie domein van Kiewit.

Lees meer...

Kleuters K3 bouwen met Lego aan hun toekomst!

LEGO® Education heeft een uitgebreid aanbod voor kleuters. Dankzij een samenwerking tussen onze school en PXL konden de oudste kleuters deelnemen aan de klasworkshop «LEGO® Education STEAM Park».

Lees meer...

Kleuters vieren carnaval!

Afgelopen vrijdag werd er door onze kleuters carnaval gevierd. Ze hadden alvast hun mooiste en gekste kleren aangetrokken.

Lees meer...

Derde graad BS Lyceum krijgt spinnenbezoek

Vorige maandag kwam iemand van Natuur & Wetenschap op bezoek met zijn vogelspinnen en de leerlingen zouden zo’n spin op hun hand mogen houden… Wie zou het durven… en wie niet?

Lees meer...

Week van de vrijwilliger

Naar aanleiding van de week van de vrijwilliger wil het hele team en de meer dan 200 leerlingen van onze basisschool meester Ivo bedanken voor zijn werk.

Lees meer...

Het 4de leerjaar op bezoek in het provinciehuis.

Op 9 februari namen de leerlingen van het vierde leerjaar de lijnbus naar het provinciehuis. 
Daar gingen ze op ontdekking door de provincie Limburg via een leerrijke en interactieve rondleiding. 
Lees meer...

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.