Kalender

Vorige maand Oktober 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:41911

Voor de GWP gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor het eerst met de trein richting Blankenberge… Dankzij Vanessa, lid van het oudercomité, geraakten onze koffers vlot op de eindbestemming en moesten wij er niet zelf mee sleuren. De weergoden waren ons alvast blijgezind.

Voor we in de Blankenberge aanmeerden, maakten we een tussenstop in het historische Brugge. We picknickten in het Minnewaterpark onder een stralende zon, nadien wandelden we door de smalle straatjes van het mooie Brugge. We maakten enkele tussenstops aan het Begijnhof, het Belfort, Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk,… Onderweg zagen we ook  een authentieke kantklosster aan het werk en werden we begroet door het standbeeld van Guido Gezelle. Nadien ging de reis verder richting kust.

blankenberge

Aangekomen in Blankenberge wandelden we via de dijk en door de duinen om uiteindelijk aan te komen aan ons mooie verblijf. De kinderen mochten naar de kamers – spannend - waar ze konden douchen, hun bed klaarmaken voor de nacht of gewoon wat konden rusten. Na het avondeten wandelden we naar het strand waar we konden genieten van een zalige zonsondergang.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt maakten we ons klaar voor een daguitstap naar Sealife. In de voormiddag kregen we enkele presentaties voorgeschoteld waardoor we al meer te weten kwamen over zeehonden, zeeleeuwen, otters, schildpadden, … Gedurende de namiddag kregen de kinderen de tijd om alles op eigen tempo te gaan bekijken en bestuderen. Na het bezoek aan Sealife sloten onze directeur en de zorgcoördinator aan voor een leerrijke strandexploratie. De kinderen vonden allerlei schelpen, krabben, visjes en verschillende wieren. Dit was een toffe ervaring voor de kinderen: “We hadden niet gedacht dat we dat allemaal zouden vinden!” Als sportieve school sloten we de avond af met sport en spel: fitness, voetbal, schommel, klimmen en klauteren, Vikking Kub of toch rustig wat nagenieten van de dagen.

Alweer tijd voor de laatste dag. Na het ontbijt hielpen we onze bagage inladen in de bestelwagen van mama Vanessa, die onze reis weer wat lichter maakte.  In het Belle Epoque Museum kregen we uitleg van enkele gepassioneerde gidsen. Als trotse inwoners loodsten zij ons door de geschiedenis van hun Blankenberge. Met een goed gevulde maag ging onze wandeling over de pier naar de Storms-expo. Hier werden we meegenomen in de wereld van stormen en tornado’s. De kinderen konden ondervinden hoe het voelde in een storm (tot 126km/u) dankzij de stormcabines. Jill Peeters nam ons mee op avontuur tijdens de jacht op tornado’s. Hier werd ook verwezen naar de storm die tijdens Pukkelpop (2011) over Kiewit raasde.

Tijd om naar huis te gaan, moe maar voldaan. De trein bracht ons via een overstap in Brussel weer veilig en wel naar Hasselt, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten. Zij keken uit naar de verhalen van hun reizigers. We blikken terug naar een geslaagde zeeklassen-editie!

Foto's van onze reis kan je vinden in de fotogalerij.

Terug

Nieuws

Openklasdag

Binnenkort in onze BERENKLAS!

Lees meer...

Lyceum loopt Dwars Door Hasselt

Onze school toont zich vaak en graag van zijn sportiefste kant. Ook afgelopen weekend zetten heel wat leerlingen, leerkrachten en ouders hun beste beentje voor en liepen ze mee door de straten van Hasselt.

Lees meer...

Leerlingen eerste graad genieten van rare vogels!

Wat is er nu gezelliger dan tijdens een druilerige dag naar een toneelvoorstelling te gaan kijken? Niets... En dus trotseerden de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar vrijdag de regen om naar de voorstelling “Uilskuiken en Takkeling” te gaan kijken.

Lees meer...

Kermis in de stad!

Afgelopen week was het weer kermis in de stad. Daarom trokken onze kleuters op donderdagnamiddag naar het Kolonel Dusartplein en dit onder begeleiding van de juffen, de ouders en de grootouders.

Lees meer...

Op zoek naar ‘geluksplekken’

Gelukkig zijn wil iedereen. Maar wie of wat bepaalt mee hoe je gelukkig wordt?

Onze leerlingen RKGodsdienst gaan dit schooljaar hier naar op zoek. Ze gaan op zoek naar ‘geluksplekken in Hasselt’, een project van Leo Bormans.

Lees meer...

Lyceum Hasselt toont sportclub

Op woensdag 13 september was het “Toon je sportclub@school". Op deze dag mochten alle leerlingen in hun sportuitrusting naar de klas komen, want onze school beweegt en dat tonen we graag! 

Lees meer...

Start nieuwe schooljaar

'Made by Lyceum' start op 1 september 2017!!

Om het nieuwe schooljaar in te zetten, mochten de kinderen vandaag meteen passeren via de Fotobooth. Ze mochten zichzelf opdoffen met verschillende accessoires om zo voor de fotograaf te verschijnen.

Lees meer...

Doe maar mee 2017!

Op dinsdag 13 juni trok de eerste kleuterklas met de auto naar de Schaverdijn in Hasselt.

Lees meer...

Fit en wel in je vel!

Vrijdag 9 juni werden de mama’s en de papa’s samen met hun kind uitgenodigd voor het ouderfeest. Dit jaar was het een “Fit en wel in je vel” feest.

Lees meer...

Een leuke LEGO-dag in de 2de graad!

De kinderen van het derde en vierde leerjaar hebben kennisgemaakt met Lego-Education.

Lees meer...

De wondere microwereld!

Tijdens de laatste loodjes van het schooljaar kan de boog niet altijd gespannen staan. 

Lees meer...

De kleuters naar de PXL

De kleuters van de eerste, tweede en derde kleuterklas werden uitgenodigd door de PXL om te komen sporten. Al popelend in hun sportkledij vertrokken de kleuters te voet naar de hogeschool.

Lees meer...

Met de trein naar...

Voor de GWP gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor het eerst met de trein richting Blankenberge… Dankzij Vanessa, lid van het oudercomité, geraakten onze koffers vlot op de eindbestemming en moesten wij er niet zelf mee sleuren. De weergoden waren ons alvast blijgezind.

Lees meer...

Onze school in hogere Oosterse sferen!

Zoals ieder jaar konden de oudste kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ook dit jaar genieten van en toffe en originele project driedaagse. Omdat het Oosten toch een beetje ver van onze school ligt en we er dus niet naartoe konden, brachten we het Oosten dan maar zelf naar onze school. Dit resulteerde in leerrijke uitstapjes en toffe workshops.

Lees meer...

Een gezonde week!

Natuurbeleving,  lichaamsbeweging en gezonde voeding waren de sleutelwoorden waar de GWP van de tweede graad rond draaide.

Lees meer...

Krasse kruiden

Donderdag 18 mei trok het vierde leerjaar naar de Kinderboerderij in Kiewit. Geen onbekend terrein voor hen! Ditmaal volgden ze de workshop ‘Krasse Kruiden’.

Lees meer...

BIL in onze school !

“De BIL komt op bezoek.” Wat een rare zin! Hier wisten de leerlingen van de tweede en derde graad even geen raad mee. Gelukkig kon An, onze workshop-begeleidster en lid van de BIL (Belgische Improvisatie Liga), duidelijkheid scheppen. Vandaag zouden we samen gaan improviseren, een beetje toneel spelen, maar zonder tekst en met heel veel fantasie. Dat zagen we wel zitten!

Lees meer...

Zonder Zinny op klasbezoek

In het laatste jaar van de basisschool Lyceum in Hasselt kwam vandaag het laatste uur groot bezoek langs! Mille Vermeulen uit Neerpelt kwam haar tweede kinderboek  ‘Zonder Zinny’ voorstellen aan de klas.

Lees meer...

Moederdag

Techniek wordt meer en meer in de kijker geplaatst. Ook in de gangen van onze school worden leerlingen regelmatig uitgedaagd op technologisch vlak.  

Lees meer...

Karrewiet op bezoek in het Lyceum !

BS Lyceum beleeft pret en doet de Sammy pet. Met deze dans willen wij iedereen het gevoel geven dat hij of zij erbij hoort.

Lees meer...