Kalender

Vorige maand Februari 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:45058

Voor de GWP gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor het eerst met de trein richting Blankenberge… Dankzij Vanessa, lid van het oudercomité, geraakten onze koffers vlot op de eindbestemming en moesten wij er niet zelf mee sleuren. De weergoden waren ons alvast blijgezind.

Voor we in de Blankenberge aanmeerden, maakten we een tussenstop in het historische Brugge. We picknickten in het Minnewaterpark onder een stralende zon, nadien wandelden we door de smalle straatjes van het mooie Brugge. We maakten enkele tussenstops aan het Begijnhof, het Belfort, Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk,… Onderweg zagen we ook  een authentieke kantklosster aan het werk en werden we begroet door het standbeeld van Guido Gezelle. Nadien ging de reis verder richting kust.

blankenberge

Aangekomen in Blankenberge wandelden we via de dijk en door de duinen om uiteindelijk aan te komen aan ons mooie verblijf. De kinderen mochten naar de kamers – spannend - waar ze konden douchen, hun bed klaarmaken voor de nacht of gewoon wat konden rusten. Na het avondeten wandelden we naar het strand waar we konden genieten van een zalige zonsondergang.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt maakten we ons klaar voor een daguitstap naar Sealife. In de voormiddag kregen we enkele presentaties voorgeschoteld waardoor we al meer te weten kwamen over zeehonden, zeeleeuwen, otters, schildpadden, … Gedurende de namiddag kregen de kinderen de tijd om alles op eigen tempo te gaan bekijken en bestuderen. Na het bezoek aan Sealife sloten onze directeur en de zorgcoördinator aan voor een leerrijke strandexploratie. De kinderen vonden allerlei schelpen, krabben, visjes en verschillende wieren. Dit was een toffe ervaring voor de kinderen: “We hadden niet gedacht dat we dat allemaal zouden vinden!” Als sportieve school sloten we de avond af met sport en spel: fitness, voetbal, schommel, klimmen en klauteren, Vikking Kub of toch rustig wat nagenieten van de dagen.

Alweer tijd voor de laatste dag. Na het ontbijt hielpen we onze bagage inladen in de bestelwagen van mama Vanessa, die onze reis weer wat lichter maakte.  In het Belle Epoque Museum kregen we uitleg van enkele gepassioneerde gidsen. Als trotse inwoners loodsten zij ons door de geschiedenis van hun Blankenberge. Met een goed gevulde maag ging onze wandeling over de pier naar de Storms-expo. Hier werden we meegenomen in de wereld van stormen en tornado’s. De kinderen konden ondervinden hoe het voelde in een storm (tot 126km/u) dankzij de stormcabines. Jill Peeters nam ons mee op avontuur tijdens de jacht op tornado’s. Hier werd ook verwezen naar de storm die tijdens Pukkelpop (2011) over Kiewit raasde.

Tijd om naar huis te gaan, moe maar voldaan. De trein bracht ons via een overstap in Brussel weer veilig en wel naar Hasselt, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten. Zij keken uit naar de verhalen van hun reizigers. We blikken terug naar een geslaagde zeeklassen-editie!

Foto's van onze reis kan je vinden in de fotogalerij.

Terug

Nieuws

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.