Kalender

Vorige maand Februari 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:45057

Techniek wordt meer en meer in de kijker geplaatst. Ook in de gangen van onze school worden leerlingen regelmatig uitgedaagd op technologisch vlak.  

Na verschillende lessen met LEGO en workshops rond o.a. programmeren, ondervond het zesde leerjaar dat je ook prachtige cadeaus kan ontwerpen door gebruik te maken van technische kennis. Dit werd dan ook de basis voor hun moederdaggeschenkjes.

Zo ontworpen de leerlingen een sleutelhanger; eerst op papier, later op schrinkelpapier. Deze grote vellen ‘papier’ krimpen in de hete oven tot een soort harde plastic. Wist je dat ze tot 7 keer verkleinen? Hier moest uiteraard rekening mee gehouden worden in het ontwerp. Elk kind maakte op deze manier een heel persoonlijke sleutelhanger. Dit gadget zal schitteren aan de overvolle sleutelbossen van de mama’s.

Maar we gingen nog een stapje verder. Verzorging en uiterlijk vinden de meeste moeders ook wel van belang. We wilden hun dan ook op dat vlak verwennen. Daarom maakten de leerlingen een scrub op basis van oliën en kristalsuiker. Deze rook niet alleen heerlijk, je kreeg er ook hele zachte handen van.

Mevrouw Desair, onze directeur, maar ook een beetje de mama van alle leerlingen en leerkrachten tijdens de schooluren, werd ook in de bloemetjes gezet. Zij kreeg van de klas een gepersonaliseerde sleutelhanger en een mooi ingepakte pot scrub. Bovendien zorgde Iman voor een passend gedicht dat door alle klasgenoten ondertekend werd: “Mijn mama is van mij. Mijn mama maakt me blij. Een school heeft ook een mama. En dat ben jij!”

moederdag 7 20170606 1647480179

Wij wensen alle mama’s een fijne Moederdag toe!

Terug

Nieuws

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.