Kalender

Vorige maand Februari 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:45057

In het laatste jaar van de basisschool Lyceum in Hasselt kwam vandaag het laatste uur groot bezoek langs! Mille Vermeulen uit Neerpelt kwam haar tweede kinderboek  ‘Zonder Zinny’ voorstellen aan de klas.

De zesdeklassers maakten al kennis met haar eerste boek, genaamd De weg van Mato. Ze schreven zelfs een einde op het spannende verhaal van de indiaan Mato. Dus het bezoek van Mille kwam niet geheel onverwacht.

Als een echte schrijfster kwam Mille haar boek voorstellen en las zelfs enkele pagina’s voor in de stralende zon. De leerlingen luisteren aandachtig naar het verhaal en keken vol bewondering naar de illustraties. Wist je dat deze allemaal geknipt zijn uit behangpapier?

Samen sloten we het klasbezoek af met een vragenrondje waarbij ze al hun vragen konden stellen aan Mille. Uiteraard namen we een foto met het nieuwe boek!

zonder zinny  zonder zinny1

Ben jij ook zo benieuwd naar het verhaal en de prachtige illustraties? Bestel je boek dan nu op bol.com!

Zonder Zinny is al onderweg naar onze klasbib! 

Terug

Nieuws

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.