Kalender

Vorige maand Februari 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:45057

Tijdens de laatste loodjes van het schooljaar kan de boog niet altijd gespannen staan. 

Juf Vanessa regelde een levensechte workshop wetenschap en techniek voor de leerlingen van het zesde leerjaar. 

Gedurende een ganse namiddag voerden de kinderen realistische experimenten uit met authentiek onderzoeksmateriaal zoals een microscoop. De klas werd in 3 groepen verdeeld en werkten met een doorschuifsysteem. 

De eerste groep ging als een echte detective aan de slag met vingerafdrukken en vals geld. Een andere groep maakten 3D-modellen van insecten zoals de vlinder en het vliegend hert. De laatste groep onderzocht met behulp van een microscoop de bouw van verschillende insecten. 

Deze unieke ervaring zal de leerlingen nog lang bijblijven. Het maakte hen alvast nieuwsgierig naar wat het secundair hen in de toekomst allemaal kan bieden. 

microwereld 1   microwereld 2

microwereld 3   microwereld 5   microwereld 4

microwereld 6   microwereld 7

Terug

 

Nieuws

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.