Kalender

Vorige maand December 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:43242

Zoals ieder jaar konden de oudste kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ook dit jaar genieten van en toffe en originele project driedaagse. Omdat het Oosten toch een beetje ver van onze school ligt en we er dus niet naartoe konden, brachten we het Oosten dan maar zelf naar onze school. Dit resulteerde in leerrijke uitstapjes en toffe workshops.

Zelfs het Belgisch weertje had zich volledig aangepast aan het Oosterse thema, de zon was drie volle dagen van de partij! De week werd rustgevend geopend met een zonnegroet. Daarna was het tijd voor actie door middel van een spannende speurtocht op het schooldomein. De leerlingen en oudste kleuters werkten samen om vier geheimzinnige wensen in gekke tekens te ontcijferen. Deze wensen lichtten een tipje van de Aziatische sluier en brachten duidelijkheid over de activiteiten die de kinderen drie dagen lang konden verwachten.
Een bezoek aan het Modemuseum kon uiteraard niet ontbreken. Dit jaar is het thema immers Japan – Japanse mode. De kinderen waren erg onder de indruk van de (te) gekke kleding, bonte kleuren en rare vormen.

japan0 japan1

Ook het uitstapje naar de Japanse tuin werd erg gesmaakt. De kinderen konden erg genieten van de rust en de stilte die er heerste. De avonturiers kwamen aan hun trekken terwijl ze over glibberige rotsen het water mochten oversteken. Niemand hield aan deze spannende gebeurtenis een natte broek over, al brak hier en daar het angstzweet uit bij sommige juffen… 

Maar ook binnen de schoolmuren kwam het Oosterse thema tot leven. De kinderen knutselden kokette kokeshi’s en werkten samen of alleen aan een kleurrijke draak. De hersenen werden ook aan het werk gezet: de kinderen losten straffe sudoku’s op en braken hun hoofd aan uitdagende tangrams. De turnzaal werd omgetoverd tot een gevarieerd bewegingslandschap geïnspireerd op onder andere Oosterse sporten. Op de speelplaats daagden Pokémontrainers elkaar uit en sprokkelden ze punten voor hun ploeg.  Ook “schipper mag ik overvaren” werd overgoten met een Aziatisch sausje en paste zo helemaal in het Oosterse project.

Na een week vol gezonde actie en meditatie zijn deze kinderen alvast helemaal klaar om nog het beste van zichzelf te geven tot aan de grote vakantie!

Ga maar eens een kijkje nemen in onze fotogalerij!

 

Terug

Nieuws

Openklasdag

Binnenkort in onze BERENKLAS!

Lees meer...

De schaal van M

De 28 enthousiaste leerlingen van het 5de leerjaar hebben meegewerkt aan het spel dat door Ketnet werd voorgesteld: ‘De schaal van M’. Dit spel heeft tot doel om kinderen uit de derde graad van het lager onderwijs sterker te maken in het omgaan met internet.

Wij kregen de naam ‘Team29’.

Lees meer...

Derde leerjaar helpt de Sint!

In het Stadsmus hebben de leerlingen van het derde leerjaar de handen uit de mouwen gestoken en de goede Sint geholpen met het maken van speculaas.

Lees meer...

GAME PARTY !!!

Vrijdagnamiddag 24 november was het weer zover! Zoals gewoonlijk waren onze grootouders trouw van de partij! De kleuters gingen hen eens mooi in de bloemetjes zetten.

Lees meer...

De leerlingen van 2A werken samen met 2B: Alles is dik OKE!

Maandagochtend stond juf Anneleen voor de klasrij van 2B. Oei! Wat is daar aan de hand? Juf Katrien ligt ziek in bed.

Alle kinderen van het tweede leerjaar samen in één klasje. Als dat maar lukt.

Lees meer...

Onze school ontvangt Guy Daniëls met zijn verteltent

Op woensdag 8 november kwam jeugdauteur Guy Daniëls met zijn verteltent op bezoek in onze school. Alle kleuters en de leerlingen van de eerste graad konden genieten van een mooie vertelling. 

Lees meer...

Achtpotig bezoek in de derde kleuterklas

De herfst brengt niet enkel mooie gekleurde blaadjes mee, maar ook wel eens onverwachte bezoekers. Kleine en grote spinnen gaan op zoek naar een warme, droge plaats om zich te verstoppen.

Lees meer...

Derde graad ontwerpt en programmeert een robot.

Vrijdag 13 oktober was dit jaar geen ongeluksdag bij ons op school. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar kregen bezoek van drie medewerkers van WeGo Stem. Beladen met een hele hoop dozen palmden ze een lokaal in.

Na de voormiddagspeeltijd begon de workshop. De leerlingen leerden eerst en vooral hoe een robot denkt. Ze moesten nadien enkele opdrachten uitvoeren, denkend als een robot. Dat was niet eenvoudig.

Lees meer...

Lyceum loopt Dwars Door Hasselt

Onze school toont zich vaak en graag van zijn sportiefste kant. Ook afgelopen weekend zetten heel wat leerlingen, leerkrachten en ouders hun beste beentje voor en liepen ze mee door de straten van Hasselt.

Lees meer...

Leerlingen eerste graad genieten van rare vogels!

Wat is er nu gezelliger dan tijdens een druilerige dag naar een toneelvoorstelling te gaan kijken? Niets... En dus trotseerden de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar vrijdag de regen om naar de voorstelling “Uilskuiken en Takkeling” te gaan kijken.

Lees meer...

Kermis in de stad!

Afgelopen week was het weer kermis in de stad. Daarom trokken onze kleuters op donderdagnamiddag naar het Kolonel Dusartplein en dit onder begeleiding van de juffen, de ouders en de grootouders.

Lees meer...

Op zoek naar ‘geluksplekken’

Gelukkig zijn wil iedereen. Maar wie of wat bepaalt mee hoe je gelukkig wordt?

Onze leerlingen RKGodsdienst gaan dit schooljaar hier naar op zoek. Ze gaan op zoek naar ‘geluksplekken in Hasselt’, een project van Leo Bormans.

Lees meer...

Lyceum Hasselt toont sportclub

Op woensdag 13 september was het “Toon je sportclub@school". Op deze dag mochten alle leerlingen in hun sportuitrusting naar de klas komen, want onze school beweegt en dat tonen we graag! 

Lees meer...

Start nieuwe schooljaar

'Made by Lyceum' start op 1 september 2017!!

Om het nieuwe schooljaar in te zetten, mochten de kinderen vandaag meteen passeren via de Fotobooth. Ze mochten zichzelf opdoffen met verschillende accessoires om zo voor de fotograaf te verschijnen.

Lees meer...

Doe maar mee 2017!

Op dinsdag 13 juni trok de eerste kleuterklas met de auto naar de Schaverdijn in Hasselt.

Lees meer...

Fit en wel in je vel!

Vrijdag 9 juni werden de mama’s en de papa’s samen met hun kind uitgenodigd voor het ouderfeest. Dit jaar was het een “Fit en wel in je vel” feest.

Lees meer...

Een leuke LEGO-dag in de 2de graad!

De kinderen van het derde en vierde leerjaar hebben kennisgemaakt met Lego-Education.

Lees meer...

De wondere microwereld!

Tijdens de laatste loodjes van het schooljaar kan de boog niet altijd gespannen staan. 

Lees meer...

De kleuters naar de PXL

De kleuters van de eerste, tweede en derde kleuterklas werden uitgenodigd door de PXL om te komen sporten. Al popelend in hun sportkledij vertrokken de kleuters te voet naar de hogeschool.

Lees meer...

Met de trein naar...

Voor de GWP gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor het eerst met de trein richting Blankenberge… Dankzij Vanessa, lid van het oudercomité, geraakten onze koffers vlot op de eindbestemming en moesten wij er niet zelf mee sleuren. De weergoden waren ons alvast blijgezind.

Lees meer...