Kalender

Vorige maand Februari 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:45057

Zoals ieder jaar konden de oudste kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ook dit jaar genieten van en toffe en originele project driedaagse. Omdat het Oosten toch een beetje ver van onze school ligt en we er dus niet naartoe konden, brachten we het Oosten dan maar zelf naar onze school. Dit resulteerde in leerrijke uitstapjes en toffe workshops.

Zelfs het Belgisch weertje had zich volledig aangepast aan het Oosterse thema, de zon was drie volle dagen van de partij! De week werd rustgevend geopend met een zonnegroet. Daarna was het tijd voor actie door middel van een spannende speurtocht op het schooldomein. De leerlingen en oudste kleuters werkten samen om vier geheimzinnige wensen in gekke tekens te ontcijferen. Deze wensen lichtten een tipje van de Aziatische sluier en brachten duidelijkheid over de activiteiten die de kinderen drie dagen lang konden verwachten.
Een bezoek aan het Modemuseum kon uiteraard niet ontbreken. Dit jaar is het thema immers Japan – Japanse mode. De kinderen waren erg onder de indruk van de (te) gekke kleding, bonte kleuren en rare vormen.

japan0 japan1

Ook het uitstapje naar de Japanse tuin werd erg gesmaakt. De kinderen konden erg genieten van de rust en de stilte die er heerste. De avonturiers kwamen aan hun trekken terwijl ze over glibberige rotsen het water mochten oversteken. Niemand hield aan deze spannende gebeurtenis een natte broek over, al brak hier en daar het angstzweet uit bij sommige juffen… 

Maar ook binnen de schoolmuren kwam het Oosterse thema tot leven. De kinderen knutselden kokette kokeshi’s en werkten samen of alleen aan een kleurrijke draak. De hersenen werden ook aan het werk gezet: de kinderen losten straffe sudoku’s op en braken hun hoofd aan uitdagende tangrams. De turnzaal werd omgetoverd tot een gevarieerd bewegingslandschap geïnspireerd op onder andere Oosterse sporten. Op de speelplaats daagden Pokémontrainers elkaar uit en sprokkelden ze punten voor hun ploeg.  Ook “schipper mag ik overvaren” werd overgoten met een Aziatisch sausje en paste zo helemaal in het Oosterse project.

Na een week vol gezonde actie en meditatie zijn deze kinderen alvast helemaal klaar om nog het beste van zichzelf te geven tot aan de grote vakantie!

Ga maar eens een kijkje nemen in onze fotogalerij!

 

Terug

Nieuws

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.