Kalender

Vorige maand Oktober 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:41911

Zoals ieder jaar konden de oudste kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ook dit jaar genieten van en toffe en originele project driedaagse. Omdat het Oosten toch een beetje ver van onze school ligt en we er dus niet naartoe konden, brachten we het Oosten dan maar zelf naar onze school. Dit resulteerde in leerrijke uitstapjes en toffe workshops.

Zelfs het Belgisch weertje had zich volledig aangepast aan het Oosterse thema, de zon was drie volle dagen van de partij! De week werd rustgevend geopend met een zonnegroet. Daarna was het tijd voor actie door middel van een spannende speurtocht op het schooldomein. De leerlingen en oudste kleuters werkten samen om vier geheimzinnige wensen in gekke tekens te ontcijferen. Deze wensen lichtten een tipje van de Aziatische sluier en brachten duidelijkheid over de activiteiten die de kinderen drie dagen lang konden verwachten.
Een bezoek aan het Modemuseum kon uiteraard niet ontbreken. Dit jaar is het thema immers Japan – Japanse mode. De kinderen waren erg onder de indruk van de (te) gekke kleding, bonte kleuren en rare vormen.

japan0 japan1

Ook het uitstapje naar de Japanse tuin werd erg gesmaakt. De kinderen konden erg genieten van de rust en de stilte die er heerste. De avonturiers kwamen aan hun trekken terwijl ze over glibberige rotsen het water mochten oversteken. Niemand hield aan deze spannende gebeurtenis een natte broek over, al brak hier en daar het angstzweet uit bij sommige juffen… 

Maar ook binnen de schoolmuren kwam het Oosterse thema tot leven. De kinderen knutselden kokette kokeshi’s en werkten samen of alleen aan een kleurrijke draak. De hersenen werden ook aan het werk gezet: de kinderen losten straffe sudoku’s op en braken hun hoofd aan uitdagende tangrams. De turnzaal werd omgetoverd tot een gevarieerd bewegingslandschap geïnspireerd op onder andere Oosterse sporten. Op de speelplaats daagden Pokémontrainers elkaar uit en sprokkelden ze punten voor hun ploeg.  Ook “schipper mag ik overvaren” werd overgoten met een Aziatisch sausje en paste zo helemaal in het Oosterse project.

Na een week vol gezonde actie en meditatie zijn deze kinderen alvast helemaal klaar om nog het beste van zichzelf te geven tot aan de grote vakantie!

Ga maar eens een kijkje nemen in onze fotogalerij!

 

Terug

Nieuws

Openklasdag

Binnenkort in onze BERENKLAS!

Lees meer...

Lyceum loopt Dwars Door Hasselt

Onze school toont zich vaak en graag van zijn sportiefste kant. Ook afgelopen weekend zetten heel wat leerlingen, leerkrachten en ouders hun beste beentje voor en liepen ze mee door de straten van Hasselt.

Lees meer...

Leerlingen eerste graad genieten van rare vogels!

Wat is er nu gezelliger dan tijdens een druilerige dag naar een toneelvoorstelling te gaan kijken? Niets... En dus trotseerden de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar vrijdag de regen om naar de voorstelling “Uilskuiken en Takkeling” te gaan kijken.

Lees meer...

Kermis in de stad!

Afgelopen week was het weer kermis in de stad. Daarom trokken onze kleuters op donderdagnamiddag naar het Kolonel Dusartplein en dit onder begeleiding van de juffen, de ouders en de grootouders.

Lees meer...

Op zoek naar ‘geluksplekken’

Gelukkig zijn wil iedereen. Maar wie of wat bepaalt mee hoe je gelukkig wordt?

Onze leerlingen RKGodsdienst gaan dit schooljaar hier naar op zoek. Ze gaan op zoek naar ‘geluksplekken in Hasselt’, een project van Leo Bormans.

Lees meer...

Lyceum Hasselt toont sportclub

Op woensdag 13 september was het “Toon je sportclub@school". Op deze dag mochten alle leerlingen in hun sportuitrusting naar de klas komen, want onze school beweegt en dat tonen we graag! 

Lees meer...

Start nieuwe schooljaar

'Made by Lyceum' start op 1 september 2017!!

Om het nieuwe schooljaar in te zetten, mochten de kinderen vandaag meteen passeren via de Fotobooth. Ze mochten zichzelf opdoffen met verschillende accessoires om zo voor de fotograaf te verschijnen.

Lees meer...

Doe maar mee 2017!

Op dinsdag 13 juni trok de eerste kleuterklas met de auto naar de Schaverdijn in Hasselt.

Lees meer...

Fit en wel in je vel!

Vrijdag 9 juni werden de mama’s en de papa’s samen met hun kind uitgenodigd voor het ouderfeest. Dit jaar was het een “Fit en wel in je vel” feest.

Lees meer...

Een leuke LEGO-dag in de 2de graad!

De kinderen van het derde en vierde leerjaar hebben kennisgemaakt met Lego-Education.

Lees meer...

De wondere microwereld!

Tijdens de laatste loodjes van het schooljaar kan de boog niet altijd gespannen staan. 

Lees meer...

De kleuters naar de PXL

De kleuters van de eerste, tweede en derde kleuterklas werden uitgenodigd door de PXL om te komen sporten. Al popelend in hun sportkledij vertrokken de kleuters te voet naar de hogeschool.

Lees meer...

Met de trein naar...

Voor de GWP gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor het eerst met de trein richting Blankenberge… Dankzij Vanessa, lid van het oudercomité, geraakten onze koffers vlot op de eindbestemming en moesten wij er niet zelf mee sleuren. De weergoden waren ons alvast blijgezind.

Lees meer...

Onze school in hogere Oosterse sferen!

Zoals ieder jaar konden de oudste kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ook dit jaar genieten van en toffe en originele project driedaagse. Omdat het Oosten toch een beetje ver van onze school ligt en we er dus niet naartoe konden, brachten we het Oosten dan maar zelf naar onze school. Dit resulteerde in leerrijke uitstapjes en toffe workshops.

Lees meer...

Een gezonde week!

Natuurbeleving,  lichaamsbeweging en gezonde voeding waren de sleutelwoorden waar de GWP van de tweede graad rond draaide.

Lees meer...

Krasse kruiden

Donderdag 18 mei trok het vierde leerjaar naar de Kinderboerderij in Kiewit. Geen onbekend terrein voor hen! Ditmaal volgden ze de workshop ‘Krasse Kruiden’.

Lees meer...

BIL in onze school !

“De BIL komt op bezoek.” Wat een rare zin! Hier wisten de leerlingen van de tweede en derde graad even geen raad mee. Gelukkig kon An, onze workshop-begeleidster en lid van de BIL (Belgische Improvisatie Liga), duidelijkheid scheppen. Vandaag zouden we samen gaan improviseren, een beetje toneel spelen, maar zonder tekst en met heel veel fantasie. Dat zagen we wel zitten!

Lees meer...

Zonder Zinny op klasbezoek

In het laatste jaar van de basisschool Lyceum in Hasselt kwam vandaag het laatste uur groot bezoek langs! Mille Vermeulen uit Neerpelt kwam haar tweede kinderboek  ‘Zonder Zinny’ voorstellen aan de klas.

Lees meer...

Moederdag

Techniek wordt meer en meer in de kijker geplaatst. Ook in de gangen van onze school worden leerlingen regelmatig uitgedaagd op technologisch vlak.  

Lees meer...

Karrewiet op bezoek in het Lyceum !

BS Lyceum beleeft pret en doet de Sammy pet. Met deze dans willen wij iedereen het gevoel geven dat hij of zij erbij hoort.

Lees meer...