Kalender

Vorige maand September 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Aantal bezoekers

Aantal tot nu:51441

Zoals ieder jaar konden de oudste kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ook dit jaar genieten van en toffe en originele project driedaagse. Omdat het Oosten toch een beetje ver van onze school ligt en we er dus niet naartoe konden, brachten we het Oosten dan maar zelf naar onze school. Dit resulteerde in leerrijke uitstapjes en toffe workshops.

Zelfs het Belgisch weertje had zich volledig aangepast aan het Oosterse thema, de zon was drie volle dagen van de partij! De week werd rustgevend geopend met een zonnegroet. Daarna was het tijd voor actie door middel van een spannende speurtocht op het schooldomein. De leerlingen en oudste kleuters werkten samen om vier geheimzinnige wensen in gekke tekens te ontcijferen. Deze wensen lichtten een tipje van de Aziatische sluier en brachten duidelijkheid over de activiteiten die de kinderen drie dagen lang konden verwachten.
Een bezoek aan het Modemuseum kon uiteraard niet ontbreken. Dit jaar is het thema immers Japan – Japanse mode. De kinderen waren erg onder de indruk van de (te) gekke kleding, bonte kleuren en rare vormen.

japan0 japan1

Ook het uitstapje naar de Japanse tuin werd erg gesmaakt. De kinderen konden erg genieten van de rust en de stilte die er heerste. De avonturiers kwamen aan hun trekken terwijl ze over glibberige rotsen het water mochten oversteken. Niemand hield aan deze spannende gebeurtenis een natte broek over, al brak hier en daar het angstzweet uit bij sommige juffen… 

Maar ook binnen de schoolmuren kwam het Oosterse thema tot leven. De kinderen knutselden kokette kokeshi’s en werkten samen of alleen aan een kleurrijke draak. De hersenen werden ook aan het werk gezet: de kinderen losten straffe sudoku’s op en braken hun hoofd aan uitdagende tangrams. De turnzaal werd omgetoverd tot een gevarieerd bewegingslandschap geïnspireerd op onder andere Oosterse sporten. Op de speelplaats daagden Pokémontrainers elkaar uit en sprokkelden ze punten voor hun ploeg.  Ook “schipper mag ik overvaren” werd overgoten met een Aziatisch sausje en paste zo helemaal in het Oosterse project.

Na een week vol gezonde actie en meditatie zijn deze kinderen alvast helemaal klaar om nog het beste van zichzelf te geven tot aan de grote vakantie!

Ga maar eens een kijkje nemen in onze fotogalerij!

 

Terug

Nieuws

Eerste schooldag!

Maandag 3 september was een grote mijlpaal voor de kleinsten onder ons. Voor heel wat peutertjes was dit de allereerste schooldag... De leerlingen van het eerste leerjaar werden door de erehaag van andere leerlingen opgewacht om samen met hun juf naar "de grote klas" te gaan.

Lees meer...

Duik eens in een poel 2018

Op donderdag 24 mei brachten onze leerlingen van het derde leerjaar een bezoek aan het natuurdomein in Kiewit. Ze gingen er aan de slag in de poel. Eerst kregen ze uitleg en opdrachten van de gids.

Lees meer...

Naschoolse sport

En of dat Lyceum een sportieve school is! 

Leerlingen van alle graden kunnen zich inschrijven om na de schooluren aan sport te doen. Tijdens deze les maken ze kennis met verschillende soorten sport. 
Afgelopen les stonden de kernwoorden ‘klimmen en klauteren’ centraal. 
De klimuur hebben de kinderen al vaker kunnen bewonderen tijdens de regulieren turnlessen, maar vandaag mochten ze deze uitproberen.
“Dit heb ik altijd al eens willen proberen.” vertelde Olga. 
Wist je dat zelfs het schoolfeest sportief wordt ingekleed?
Duivels Lyceum laat je proeven van alle facetten van sport. De supporters, de sporters en de accommodatie er rond. Plezier voor groot en klein. Maar ssst! We verklappen nog niets. 
Kom 22 juni kijken en ervaar sport op een unieke manier! Tot dan!

Kasteelklassen 2018

Maandag, 7mei, om half 10 vertrok de bus richting Ny. Daar kwamen we tegen 11 uur aan. Bieke, de gastvrouw verwelkomt ons. Eerst gingen we onze bedden opmaken. Voor de meeste onder ons was het de eerste keer dat we zelf ons bedje moesten maken. Dan was het tijd om ons lunchpakket te verorberen.

Lees meer...

Kamperen is een feest!

Maandag 7 mei gaven we het startschot aan onze nieuwe projectweek : camping Lyceetje.

We begonnen de ochtend met een groet aan de vlag en schudden vervolgens de beentjes los tijdens onze ochtendgymnastiek.

Lees meer...

Bosklassen 2018

Onze jaarlijkse GWP ging dit jaar richting de Ardennen. De leerlingen keken er al lang naar uit, woensdagochtend 25 april was het dan eindelijk zover!

Lees meer...

Hoogbezoek in het tweede leerjaar!

In de gangen werd al gefluisterd dat het neefje van de paashaas op bezoek zou komen...

Lees meer...

Zintuigen testen

Jawel hoor, onze leerlingen hebben ze nog alle vijf: de zintuigen natuurlijk. En die hebben ze vandaag grondig op de proef gesteld tijdens de leerwandeling in het mooie domein van Kiewit.

Lees meer...

Kleuters K3 bouwen met Lego aan hun toekomst!

LEGO® Education heeft een uitgebreid aanbod voor kleuters. Dankzij een samenwerking tussen onze school en PXL konden de oudste kleuters deelnemen aan de klasworkshop «LEGO® Education STEAM Park».

Lees meer...

Kleuters vieren carnaval!

Afgelopen vrijdag werd er door onze kleuters carnaval gevierd. Ze hadden alvast hun mooiste en gekste kleren aangetrokken.

Lees meer...

Derde graad BS Lyceum krijgt spinnenbezoek

Vorige maandag kwam iemand van Natuur & Wetenschap op bezoek met zijn vogelspinnen en de leerlingen zouden zo’n spin op hun hand mogen houden… Wie zou het durven… en wie niet?

Lees meer...

Week van de vrijwilliger

Naar aanleiding van de week van de vrijwilliger wil het hele team en de meer dan 200 leerlingen van onze basisschool meester Ivo bedanken voor zijn werk.

Lees meer...

Het 4de leerjaar op bezoek in het provinciehuis.

Op 9 februari namen de leerlingen van het vierde leerjaar de lijnbus naar het provinciehuis. 
Daar gingen ze op ontdekking door de provincie Limburg via een leerrijke en interactieve rondleiding. 
Lees meer...

BS Lyceum klinkt op het nieuwe jaar!

Op vrijdag 19 januari kon iedereen terecht op het gezellige winterfeest van basisschool Lyceum Hasselt. Samen met vele ouders en kinderen klonk BS Lyceum op het nieuwe jaar.

Lees meer...

Journalist in de klas.

Het 4de leerjaar kreeg een journalist op bezoek in de klas.

De leerlingen hadden vooraf goed nagedacht en in de klas besproken welke vragen ze hem wilde stellen. Ze hadden een heus interview voorbereid.

Lees meer...

Zesde leerjaar op bezoek bij Hotelschool

Naar goede gewoonte brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de Hotelschool. Ze werden daar ontvangen door echte hostessen en kregen een drankje aangeboden. Daarna werd de klas in twee groepen verdeeld. De ene groep startte in de afdeling Bakkerij, de andere in de afdeling Hotel.

Lees meer...

Sporten in PXL

Onze leerlingen worden geregeld uitgenodigd door de studenten van de PXL. 

Lees meer...

Zie ginds komt de roeiboot

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek bij ons op school. De stoomboot stond netjes geparkeerd in de Kanaalkom, dus trokken de Pieten de roeiboot van onze oude Heilige verder. Ook dit jaar had de Sint goed nieuws: er zijn geen stoute kinderen… zelfs geen stoute leerkrachten.

Lees meer...

Lego machines nemen derde graad over.

De leerlingen van de derde graad blijken echte constructeurs te zijn. In de techniekles met Lego Education werd hun creativiteit gekoppeld aan probleemoplossend denken.